Nyheter från DF

Riksidrottsstyrelsen har beslutat om nya former för ekonomiskt stöd till idrotten. Målet är att idrotten ska nå fler, att fler ungdomar ska idrotta längre, att jämställd idrott prioriteras och att alla kan vara med oavsett förutsättningar.

I januari håller Skatteverket informationsträffar via webben, som vänder sig till idrottsföreningar. Två olika teman - "Idrottsföreningen lämnar kontrolluppgift" och "Idrottsföreningen som arbetsgivare".

Den 1 januari 2020 övergår Värmlandsidrotten – samlingsnamnet för Värmlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Värmland – till RF-SISU Värmland.

Rapporten gör du i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel.

Vi närmar oss årets slut och därmed också slutrapportering för årets SISU-utbildningsverksamhet.

Ungas intresse för träning och hälsa ökar och fler vill vara med och påverka samhället. Om idrottsrörelsen lyckas ta till vara ungas engagemang kan fler fortsätta att idrotta längre, enligt Ungdomsbarometerns rapport om ungas träningsvanor.

”En oerhörd stolthet att få det här uppdraget. Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla och stärka värmländsk idrott”, säger den tillträdande distriktsidrottschefen.

Barnkonventionen blir lag

(2019-11-04 13:21)
Från och med 1 januari 2020 är FN:s barnkonvention lag i Sverige. Redan i dag står det i Riksidrottsförbundets stadgar att all idrott för barn ska utgå från just barnkonventionen. Vad innebär då den nya lagen för idrottsrörelsen?

Vilka steg har olika idrotter tagit för att bedriva en hållbar barn- och ungdomsverksamhet? Och vad säger forskningen? Ta chansen att inspireras av förbund, föreningar och forskning.

Ny chans till stipendium

(2019-08-29 15:22)
Tore A Jonassons stiftelse ska återigen dela ut sex stycken stipendier à 100 000 kronor till idrottsföreningar.

E-post: kansli@christinehamnsridklubb.se