Nyheter från DF

Coronarestriktioner satte stopp för den traditionsenliga utdelningen under Riksidrottsmötet i våras. Men på onsdagskvällen fick de tre värmländska förtjänsttecken- mottagarna för 2021 äntligen uppmärksammas av RF-SISU Värmland.

RF-SISU Värmland rekryterar ny kollega med placeringsort Hagfors eller Filipstad.

Kom som ni är och lär av varandra. Det är receptet när ForshagaDeje GK genom fadderverksamhet i lärgruppsform ser till att välkomna nybörjare till föreningen och sporten.

Många föreningar är nu i startgroparna för att återstarta sin verksamhet i det ”nya normala”. RF-SISU Värmland hoppas att fler föreningar upptäcker idrottsrörelsens folkbildning som verktyg i återstarten.

Den 15 oktober öppnar ansökan om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för perioden 1 maj 28 september 2021. RF SISU Värmland välkomnar till en digital informationsträff där vi går igenom hur en ansökan går till.

Boka ert nästa föreningsmöte på Idrottens hus i Karlstad.

Nu drar idrottsrörelsen i gång igen. Är din förening redo? Genom folkbildning i lärgrupper kan din förening lägga upp planen för att på bästa sätt få fart på verksamheten igen. RF-SISU Värmlands idrottskonsulenter finns med som bollplank på vägen.

Onsdagen den 29 september är här – dagen många har väntat på. Nu försvinner de flesta av de restriktioner som har påverkat idrotten mest under corona. Här är vad som gäller nu.

Fredag 24 september genomför Riksidrottsförbundet Idrottens dag på närmare 400 skolor i hela landet. I Värmland får drygt 2800 skolbarn glädjen att prova på idrotter och testa andra roliga rörelseaktiviteter.

Nya kurstillfällen inom Idrott och skatter.

Nu drar vi äntligen i gång med höstens utbildningar – där tema idrottshälsa är först ut. Se till att säkra din plats redan i dag.

Hämta ut gratis regnbågsbindel och manifestera för en idrottsrörelse som är öppen för alla.

Senast 25 augusti ska föreningar ha skickat in sin LOK-stödsansökan för våren 2021 till Riksidrottsförbundet. RF-SISU Värmland erbjuder nu ett antal digitala frågestunder för att kunna besvara era frågor inför ansökan.

Alla medel utbetalade för 2021. Ansökan öppnar åter 1 januari 2022.

103 föreningar i Värmland har tilldelats kompensationsstöd för uteblivna intäkter, samt kostnader för perioden januari till april 2021. Totalt handlar det om drygt 4 miljoner kronor för länets föreningar.

Värmlandsljud.JPG