Nyheter från RF

Regeringen meddelade under fredagen att man tagit beslut om ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Förbudet träder i kraft söndagen den 29 mars och gäller tills vidare.

Referensgruppen med tio specialidrottsförbund (SF) har nu haft sitt första möte för att diskutera de principer som ska gälla för fördelningen av regeringens krispaket till idrotten.

Riksidrottsförbundet är en av flera organisationer som beslutat att samverka för att ge ökat stöd till kommuner med att hjälpa äldre som ombetts stanna hemma.

Folkhälsomyndigheten har kommit med nya förtydligande rekommendationer för idrott. Beskedet är att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men med försiktighet. Träning utomhus är att föredra.

Efter regeringens beslut om ett akut stödpaket på 500 miljoner kronor till idrottsrörelsen påbörjar RF arbetet med fördelning av stödet. En referensgrupp med SF-representanter är nu på plats.

Regeringen har beslutat om ett akut stödpaket på 500 miljoner kronor till större idrottsevenemang som tvingats ställa in på grund av coronaviruset.

Minst 500 miljoner kronor förlorar föreningar runt om i landet på de evenemang som ställs in 12 mars till 30 april för att minska smittspridningen av coronaviruset.

Många föreningar har det tufft just nu på grund av coronaviruset. RF kan idag lämna ett lugnande besked att det lokala aktivitetsstödet, LOK-stödet, inte kommer att minska för att det blir färre aktiviteter – totalsumman blir lika stor 2020 som 2019.

Folkhälsomyndigheten har kommit ut med vägledning för de evenemang och sammankomster (möten, konferenser) som inte omfattas av regeringens förbud av fler än 500 personer deltagare.

Idrottsrörelsen står samlad för att tillsammans ta ansvar och bidra för att på bästa sätt begränsa smittspridning i samhället. Riksidrottsförbundet kartlägger nu de ekonomiska konsekvenser som läget innebär för idrottsrörelsen.

Med anledning av regeringens beslut att förbjuda större evenemang har RF och SVT i samråd med Luleå kommun och Boden kommun beslutat att ställa in SM-veckan vinter 2020.

Regeringen har efter förslag från Folkhälsomyndigheten beslutat att allmänna sammankomster med över 500 personer förbjuds. Förbudet gäller hela landet och tills vidare.

Folkhälsomyndigheten höjde under tisdagen risknivån för spridning inom Sverige av coronaviruset till "mycket hög risk". Folkhälsomyndigheten för en dialog med regeringen vad gäller eventuella begränsningar av folksamlingar såsom idrottsevenemang.

Jämställdhet har en given plats i barn- och ungdomsverksamheten. Det svarar de allra flesta idrottsföreningar som deltagit i RF:s årliga forskningsrapport om jämställdhet som presenteras idag.

I samband med nyinvigningen av Idrottshuset på Bosön hyllades Mats Sundin, Helene Ripa och flera andra idrottsprofiler som valts ut till nya Bosön Wall och Fame.

E-post: kansli@christinehamnsridklubb.se